Entwurf zu einem protestantischen Kirche für die Luthergemainde in Danzig-Langfuhr. ([Niemcy], 1916)
Przedstawia widok bryły kościoła przy ulicy Mickiewicza (przed wojną Bärenweg) w Gdańsku-Wrzeszczu, wzniesionego w latach 1913-1916.
W prawym górnym rogu kompozycji owalny kartusz zawierający tytuł. U dołu po lewej skala z podziałką 1:100.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i data powstania na podstawie tematu i języka dokumentu.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 19 w. -- widoki