Rolf Hochhuth - Namiestnik = (Der Stellvertreter) : Tragedia chrześcijańska / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1966)
Program teatralny premiery 15.05.1966 r. w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Reżyseria: Jerzy Goliński, asystent reżysera: Bogusława Czosnowska, scenografia: Jadwiga Pożakowska, opracowanie muzyczne: Jerzy Michalak.