Romain Weingarten - Lato = (L'Été) : poemat dramatyczny w sześciu dniach i sześciu nocach / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1968)
Program teatralny premiery 26.11.1968 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie. Reżyseria: Zbigniew Bogdański, scenografia: Ali Bunsch, kompozytor: Kazimierz Guzowski.