City Gate. ([Wielka Brytania], 1880)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku ukazaną wraz z fosą i mostem.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Pod kompozycją tytuł: City Gate.
Miejsce i data powstania na podstawie tematu i techniki.
Przedstawienie otoczone zadrukiem książkowym w języku angielskim.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce