Pisma metodologiczne. 1 - Lelewel, Joachim (1786-1861).; Lelewel, Joachim (1786-1861).; Lelewel, Joachim (1786-1861).; Assorodobraj-Kula, Nina (1908-1999). (Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1964)
Cz. 1. tomu 2. Dzieł zawiera tylko dwie z oznaczonych na s. tyt. prac: Historyki i Artykuły [...].
Historyki ; Artykuły, otwarcia kursów, rozbiory ; Dzieje historii, jej badań i sztuki.
Keywords: Historia -- metodologia