Ex Libris Dra Tadeusza Majewskiego MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1932)
Przedstawia konia stojącego przed portykiem greckiej świątyni, o kolumnę owinęty jest wąż. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Dra Tadeusza Majewskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.