Ex Libris Dra Tadeusza Majewskiego - Mrożewski, Stefan (1894-1975).; Majewski, Tadeusz (bibliofil). ([S. l., 1932)
Przedstawia konia stojącego przed portykiem greckiej świątyni, o kolumnę owinęty jest wąż. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Dra Tadeusza Majewskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.