Rozwój osobowości a "przyoblekanie człowieka nowego" (Ef 4, 24) : problematyka rozwoju duchowego w świetle teorii autotranscendencji teocentrycznej Luigiego M. Rulli TJ / Jacek Borys Soiński. - Soiński, Borys J. (1962- ).
1. Psychologiczne podejścia do sfery duchowej. 2. Założenia antropologiczne teorii autotranscendencji teocentrycznej w miłości. 3. Struktura osobowości w teorii Rulli. 4. Psychodynamika powołania jako rozwój osobowości chrześcijanina. 5. Zależności pomiędzy rozwojem osobowości a rozwojem duchowym.