Rozwój osobowości a "przyoblekanie człowieka nowego" (Ef 4, 24) : problematyka rozwoju duchowego w świetle teorii autotranscendencji teocentrycznej Luigiego M. Rulli TJ - Soiński, Borys J. (1962- ). (1999)
1. Psychologiczne podejścia do sfery duchowej. 2. Założenia antropologiczne teorii autotranscendencji teocentrycznej w miłości. 3. Struktura osobowości w teorii Rulli. 4. Psychodynamika powołania jako rozwój osobowości chrześcijanina. 5. Zależności pomiędzy rozwojem osobowości a rozwojem duchowym.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Rulla, Luigi M. -- (1922-2002); Duchowość religijna; Rozwój osobowości; Artykuł z pracy zbiorowej