Ex Libris Tadeusz Leszner St. Kulhánek. - Kulhánek, Stanislav (1885-1970) (1953)
Przedstawia siedzącą przy stosie książek nagą kobietę przeglądającą album z ilustracjami. U dołu wieniec laurowy z inicjałem T. L. Napis u góry Ex Libris, u dołu: Tadeusz Leszner. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.: St. Kulhánek 1953 - Op. 262. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.