Ex Libris Tadeusz Leszner - Kulhánek, Stanislav (1885-1970).; Leszner, Tadeusz (1895-1967). ([S.l.], 1953)
Przedstawia siedzącą przy stosie książek nagą kobietę przeglądającą album z ilustracjami. U dołu wieniec laurowy z inicjałem T. L. Napis u góry Ex Libris, u dołu: Tadeusz Leszner. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.: St. Kulhánek 1953 - Op. 262. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.