Ex libris g. j. rhebergen / Jan Battermann. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1955)
Przedstawia leżącą pod antyczną kolumną kobietę czytającą książkę. Napis u góry: ex libris, u dołu: g. j. rhebergen. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.