Ex libris g. j. rhebergen - Battermann, Johannes (1909-1999).; Rhebergen, Jan (1915-2002). ([ S. l.], 1955)
Przedstawia leżącą pod antyczną kolumną kobietę czytającą książkę. Napis u góry: ex libris, u dołu: g. j. rhebergen. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.