Ex Libris Andrzej Metzger [Jerzy Drużycki]. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) (s.n., 1987)
Przedstawia dużego psa. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Andrzej Metzger. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.