Ex Libris Andrzej Metzger - Drużycki, Jerzy (1930-1995).; Metzger, Andrzej (1952-2008). ([S. l. : s.n., 1987)
Przedstawia dużego psa. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Andrzej Metzger. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Nazwisko wg sygn. autorskiej.