Ex Libris Stephani Cardinalis Wyszyński Archiepiscopi Metropolitae Gnesnen Et Varsavien Primatis Poloniae K. Wiszniewski. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1953)
W ramce z liści laurowych na trzech polach przedstawione są: u góry katedra w Gnieźnie; pośrodku katedra w Warszawie; u dołu pod kapeluszem kardynalskim herb biskupi S. Wyszyńskiego z dewizą i szarfa z napisem Ex Libris, niżej tablica z napisem: Stephani Cardinalis Wyszyński Archiepiscopi Metropolitae Gnesnen Et Varsavien Primatis Poloniae.