Duchowość jako życie w Duchu Świętym w wybranych dokumentach Kościoła posoborowego - Chmielewski, Marek (1959- ). (1999)
1. Zarys historii terminu "duchowość". 2. Problematyka życia duchowego w dokumentach Soboru Watykańskiego II. 3. Problematyka duchowa w nauczaniu Pawła VI i Jana Pawła II. 4. Problematyka życia duchowego w dokumentach Stolicy Apostolskiej.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: 1989-2000; 1945-1989; 1901-2000; Teologia duchowości; Teologia katolicka; Nauczanie papieskie; Artykuł z pracy zbiorowej