Ex Libris Czesława Żyłowskiego [Mirosław Grygułło]. - Grygułło, Mirosław (1925-1963) (1960)
Przedstawia powstańca warszawskiego, w głębi Kolumna Zygmunta i ruiny. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Żyłowskiego, z prawej strony, u góry: Czesława.