W niedzielę, dnia 20 października 1946 r. o godz. 15.00 odbędzie sie uroczysta eksportacja zwłok ś.p. Hipolita Roszczynialskiego / Zarząd Gminy Rumia. (Zarząd Gminy Rumia, 1946)
Afisz inf. o uroczystościach pogrzebowych.