Postać gdańska - Górska, Krystyna (1921-2012). ([Gdańsk], 1968)
Przedstawia sylwetkę kobiecą ujętą w ozdobną bordiurę, zbudowaną z motywów charakterystycznych dla krat gdańskich.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.