Ex libris Hanny Trzaska-Kalinowskiej / [Edward Kuczyński]. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1956)
Naga kobieta siedząca na byku (nawiązanie do porwania Europy), pokazana na tle otwartej książki, pod rysunkiem napis "Hanny Trzaska-Kalinowskiej NR". Po prawej stronie u góry w niewielkim medalionie męski półprofil (księżyc).