Ex libris Hanny Trzaska-Kalinowskiej - Kuczyński, Edward (1905-1958). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1956)
Naga kobieta siedząca na byku (nawiązanie do porwania Europy), pokazana na tle otwartej książki, pod rysunkiem napis "Hanny Trzaska-Kalinowskiej NR". Po prawej stronie u góry w niewielkim medalionie męski półprofil (księżyc).
Data według: Ekslibris Polski, http://ekslibrispolski.pl/?page_id=2967.
Autorstwo ustalone zgodnie z wpisem do inwentarza oraz konsultacja z badaczem twórczości E. Kuczyńskiego - Janem Kotłowskim.
Keywords: Trzaska-Kalinowska, Hanna -- ekslibris; Ekslibris polski -- 1945-1970.