Ex Libris Jaroslav Mrázek / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1941)
Przedstawia kwiaty rosnące na skraju lasu, u dołu napis: Ex Libris Jaroslav Mrázek. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.