Wielki Młyn - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdańsk, 1945)
Przedstawia widok zachodniego szczytu zniszczonego budynku Wielkiego Młyna w Gdańsku.
W lewym górnym rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz, miejsce powstania i data dzienna: Gdańsk 25.X.1945.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce