Kobieta z dzbanem - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk, 1960)
Przedstawia postać stojącej kobiety z dzbanem, w długiej szacie.
Tyt. i data powstania na podst. I wyd. publikacji ilustrowanej przez I. Kuran-Bogucką "Romancero cygańskie". Miejsce wyd. wg. działalności aut.
Sygn. aut. ołówkiem w prawym dolnym rogu: "I Kurant-Bogucka".
Romancero cygańskie = Romancero gitano / Federico Garcia Lorca ; przekł. z hisz., wstęp i komentarze Irena Kuran-Bogucka. - Gdynia, 1992.