U początków liturgii słowiańskiej - Olszewski, Mieczysław (1943- ). (1991)
1. Język słowiański w liturgii. 2. Liturgia słowiańska za czasów św. Cyryla i Metodego.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); 801-900; Liturgia prawosławna; Język staro-cerkiewno-słowiański; Słowianie; Artykuł z pracy zbiorowej