[Afisz. Incipit:] Miesiąc wymiany kulturalnej polsko-radzieckiej. Najlepsze filmy radzieckie na naszych ekranach. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o sensach filmowych w kinach Gdańska, Gdyni i Sopotu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Kina (instytucje); Gdańsk (woj. pomorskie); Gdynia (woj. pomorskie); Sopot (woj. pomorskie); Druki ulotne