Z Księgozbioru Wilhelma Łękawskiego - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Łękawski, Wilhelm ([S.l.], 1958)
Na pierwszym planie rozłożyste drzewo - dąb, w głębi na polu snopki ustawione w kopy i chłop orzący ziemię. U dołu napis: Z Księgozbioru Wilhelma Łękawskiego.
Pod kompoz. ołówkiem autograf aut. i notatka: drzeworyt sztorcowy na grabie 1958.