[Afisz. Incipit] Rolnicy! Uchwałą z dnia 13.I.1954 r. Prezydium Rządu postanowiło w dalszym ciągu prowadzić ... akcję osiedleńczą na Ziemiach Odzyskanych ... / Prezydium Wojewódzkiej Rady Nardowej. (Prezydium Wojewódzkiej Rady Nardowej, 1954)
Afisz zachęcający do osiedlania się w województwie gdańskim.