Aus Danzigs Vergangenheit Das Hausthor / Photogr. Atelier Walther Fischer. - Fischer, Walther (Verlag: Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia Bramę Zamkową, znajdującą się u zbiegu ulicy U Furty z Podwalem Staromiejskim, przed zburzeniem w 1879 r. Zdjęcie wykonano ok. 1860 r. Walter Fischer prawdopodobnie nie jest jego autorem.