Verordnung E. Edlen und Hochweisen Raths Der Stadt Dantzig, Wornach sich die sämtliche Bürgerschafft beym Lerm in diesen unruhigen Zeiten zu richten hat. - Stolle, Jan Zachariasz (16..-1720) (Gedruckt durch ... Johann=Zacharias Stollen, 1697)
Rozporządzenie Rady Miasta Gdańska dotyczące zachowanie się mieszkańców Gdańska podczas zamieszek w mieście.