Das Königl[iche] Regierungshaus mit der Schäferei zu Danzig - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk).; Lithographisches Institut von Ludwik Sachse & Company (Gdańsk : Verlag der Gerhardschen Buchhandlung in Danzig, 1832)
Przedstawia ul. Szafarnia w Gdańsku z Budynkiem Dyrekcji Akcyzy i Cła.
Po prawej u dołu w polu kompozycji: "E M"; pod ramką, po lewej: "Gez. u. lith. v. E. Meyerheim"; po prawej: "Lith. Inst. v. L. Sachse & Co."; pośrodku: "DAS KÖNIGL. REGIERUNGSHAUS MIT DER SCHÄFEREI ZU DANZIG"; poniżej: "Verlag der Gerhardschen Buchhandlung in Danzig Heil. Geist Str. N° 755 in Danzig".
Dat. na podst. literatury.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014