Ex Libris Hans Harrassowitz : Carpe diem / B. Heroux. - Héroux, Bruno (1868-1944) (1914)
Nad brzegiem morza stojący Merkury z książką w ręku, obok na książkach siedzi sowa, niżej wstęga z napisem Carpe diem, u góry napis: Ex Libris Hans Harrassowitz. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.