Ex Libris Gianni Mantero WŁ. - Łuczak, Wojciech (1946- ). (1967)
Przedstawia siedzącą nagą kobietę, która zamiast głowy ma kapitel jońskiej kolumny. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Gianni Mantero. Sygn. aut. w obrębie kompoz.