Wiesel - Munde - Donnet, Samuel ([Gdańsk], 1687)
Widok bitwy morskiej na redzie ze Szwedami w 1656 r. Na pierwszym planie ranny rzymski wojownik z odciętą w kolanie nogą.
Tytuł w górnej środkowej części pola kompozycji.
Data i miejsce wydania na podstawie analogii kompozycji.
Keywords: Wojny polsko-szwedzkie (1563-1660); Grafika polska; Miedzioryt