Danzig: Das "Hohe Thor" mit dem "Stockthurm" - Cloß, Gustav Adolf (1864-1938).; Schönleber, Gustav (1851-1917). ([Niemcy : s.n., 1879)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku otoczoną kurtyną wałów ziemnych i poprzedzoną mokrą fosą, w formie sprzed rozbiórki wałów i przebudowy w 1879 r.
W lewym dolnym rogu kompozycji: "A. Closs F. J."; w prawym dolnym rogu: "G. S."; pod kompozycją: "Danzig: Das "Hohe Thor" mit dem "Stockthurm".
Miejsce wyd. wg działalności aut., wydawca nieznany. Dat. na podst. tematu przedstawienia oraz podanej bibliogr.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki