Bericht Von dem glorwürdigstem Heereszuge dem Siegreichstem Fortgange vnd glüchlichstem mit den Feinden getroffenem Frieden Des [...] Königes [...] Johan Casimirs Königes zu Pohlen vnd Schweden &c. &c. ([Gdańsk? : s.n.], 1649)
Dotyczy bitwy pod Zborowem 15-16 VIII 1649 oraz ugody zborowskiej.
Miejsce wyd. prawdopodobne.
Na s. tyt. data: M DC XLIX; data dzienna na podst. tekstu (s. 19-22: informacja o trzydniowych wydarzeniach po podpis. ugody zborowskiej 17 VIII 1649).
Błąd w paginacji: zamiast s. 23 wytłoczono s. 32.
Estr. XV-XVIII
Gazety XVI-XVIII
LIBRIS online.