Medal - 35 Lat Stoczni Ustka 1945-1980. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1980)
Medal. Awers: U góry sylwetka statku, po środku na tle elementów konstrukcyjnych statku, okrąg z napisem: 35 Lecie Stoczni Ustka. Rewers: Na tle różnych statków prostokątna tablica, na niej okrąg z emblematem Zjednoczenia Przemysłu Okrętowego i niżej datami: 1945-1980.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data wydania wzięta z medalu.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe