[Wyspa Ołowianka w Gdańsku] - Wąsowicz, Wacław (1891-1942). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia widok na Motławę i wyspę Ołowianka w Gdańsku, z parowcem na pierwszym planie.
Na odwrocie, w prawym górnym rogu, ołówkiem sygnatura autora. Tytuł nadany przez katalogera. Miejsce i data powstania według tematu przedstawienia i działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce