Exlibris J. Souverein / J. Battermann. - Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1962)
Głowa konia, napis na grzywie: Exlibris, wzdłuż szyi: J. Souverein. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.