Temat Holokaustu na łamach emigracyjnego "Przeglądu Powszechnego" / Krzysztof Dorosz. - Dorosz, Krzysztof A. (1962- ).
Zakres i treść: Jan Karski i jego relacje z jezuitami, Jerzy Mirewicz - twórca "Przeglądu Powszechnego", Holokaust w "Przeglądzie Powszechnym".