[Afisz. Incipit:] Teatr Narodowy z Bratysławy w barwnym widowisku pieśni, tańca i muzyki p.t. Rok na wsi / Społeczna Organizacja Imprez Artystycznych Artos. ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o występach gościnnych, które miały miejsce od 16-18 marca 1949 r. w salach Państwowego Teatru Wybrzeże z okazji Tygodnia Przyjaźni Polsko-Czechosłowackiej.