Partia Europejskiej Lewicy : ideowcy w opozycji do "Wielkiej Koalicji" / Bartosz Rydliński. - Rydliński, Bartosz
1. Wprowadzenie. 2. Tożsamość oraz polityczna (nie)zależność PEL i GUE/NGL. 3. Profil wyborczy europejskiej lewicy niesocjaldemokratycznej. 4. Wartości w działaniu, czyli analiza debat europarlamentarnych. 5. Podsumowanie: inna Europa jest możliwa?