VI Bałtycki Festiwal Nauki : Gdańsk, Gdynia, Sopot, Słupsk, Elbląg, Malbork, Pelplin, Będomin, Bytów, Wąglikowice : 29 maja-1 czerwca 2008 roku. (Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, 2008)
Program festiwalu.