Życie bez smokingu / Bohumil Hrabal ; przekład: Andrzej Babuchowski, Aleksander Kaczorowski, Jan Stachowski. - Hrabal, Bohumil (1914-1997) (Czuły Barbarzyńca Press, 2011)
Zbiór ośmiu opowiadań Bohumila Hrabala zawierających wątki autobiograficzne.