Chrystianizacja Rusi a dziedzictwo cyrylo-metodiańskie / Stefan Kozak. - Kozak, Stefan (1937- ).
1. Początki tradycji cyrylo-metodiańskiej. 2. Okres bułgarski. 3. Recepcja dziedzictwa cyrylo-metodiańskiego na Rusi i Ukrainie. 4. Kontekst chrztu księcia Włodzimierza.