Uniwersytet powszechny z inicjatywy i pod ogólnym kierownictwem Franciszka Kotusa Jankowskiego. (Gdańsk : [s.n.], 1945)
Afisz inf. o wykładach w sali Politechniki Gdańskiej z września 1945 r.
Keywords: Politechnika Gdańska -- 1945-1990 -- druki ulotne; Uniwersytety i uczelnie -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła