Udział dzieci w konfliktach zbrojnych / Agnieszka Bińkowska, Borys Bińkowski. - Bińkowska, Agnieszka (1980- ).
Pojęcie dziecka-żołnierza, wykorzystanie dzieci-żołnierzy - skala zjawiska, przyczyny występowania zjawiska dzieci-żołnierzy, rekrutacja dzieci-żołnierzy, treningi dzieci-żołnierzy, sposoby wykorzystania dzieci-żołnierzy, charakterystyka regionalna ugrupowań zbrojnych z udziałem dzieci-żołnierzy, skutki udziału dzieci-żołnierzy w oddziałach zbrojnych, postscriptum.