Udział dzieci w konfliktach zbrojnych - Bińkowska, Agnieszka (1980- ).; Bińkowski, Borys (1981- ). (2012)
Pojęcie dziecka-żołnierza, wykorzystanie dzieci-żołnierzy - skala zjawiska, przyczyny występowania zjawiska dzieci-żołnierzy, rekrutacja dzieci-żołnierzy, treningi dzieci-żołnierzy, sposoby wykorzystania dzieci-żołnierzy, charakterystyka regionalna ugrupowań zbrojnych z udziałem dzieci-żołnierzy, skutki udziału dzieci-żołnierzy w oddziałach zbrojnych, postscriptum.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronie 282.