[Ul. Karmelicka w Gdańsku] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1913)
Fragment nieodbudowanej po 1945 roku zabudowy ul. Karmelickiej (Karmelitergasse). Na pierwszym planie sklep z szyldem "Colonial-Materialwaren-Handlung O. Pokriefke".